Aanleveren foto’s voor een beameravond

Foto’s voor een beameravond dienen uiterlijk de dag vóór de betreffende clubavond te worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Gebruik voor het versturen van je foto's, bij voorkeur, wetransfer.com.

Zie hieronder een beknopte uitleg:

Ga naar wetransfer.com

je ziet links op je scherm dit venstertje. (De achtergrond afbeelding of kleur is elke keer anders)

 

 

Het digitale bestand dient te voldoen aan de volgende eisen:

  1. de foto is opgeslagen in JPG-formaat met een hoge kwaliteit (m.a.w. met weinig compressie; in b.v. Photoshop/Photoshop Elements kwaliteit 12 en in Lightroom 100)
  2. de foto heeft tenminste 1080 pixels in de hoogte (de breedte is niet relevant), maar groter mag ook.
  3. de keuze voor een kleurruimte (Adobe RGB dan wel sRGB) is vrij
  4. kies als naam voor het bestand Initialen of Naam gevolgd door volgnummer met tenminste twee cijfers (b.v. AriZ-01.jpg). Nummer de foto’s (zonodig) in de volgorde waarin ze moeten worden vertoond.

 

Wil je je foto's per mail versturen?

Check of de bestandsgrootte van de foto’s tezamen mogelijk 6 MB overschrijdt; zo ja, verdeel de foto’s dan over meerdere e-mails.

Zorg dat je E-mail programma zo is ingesteld dat het je foto's niet automatisch verkleind.

 

Wil je je foto's verkleinen? kijk dan hieronder voor een uitleg:

Voorbeelden
Ga voor verkleining in Photoshop Elements als volgt te werk:
Selecteer de foto. Kies in de module Bewerken Afbeelding – Vergroten/verkleinen - Afbeeldingsgrootte en vul in bij Hoogte “1080” pixels en selecteer onder in het dialoogvenster “Bicubisch scherper” (zie figuur 1). Sluit af met OK en sla de foto onder een nieuwe naam op in JPG met kwaliteit 12.


Figuur 1

Andere fotobewerkingsprogramma’s hebben veelal vergelijkbare mogelijkheden als die in Photoshop Elements.

In Lightroom kan de foto vanuit de Bibliotheek worden verkleind en opgeslagen door op Exporteren te klikken en in het dialoogvenster dat dan wordt geopend naar Afbeeldingsgrootte te gaan, daar Passend maken aan te vinken, te kiezen voor Breedte en Hoogte en daar in te vullen 1920 resp. 1080. De foto behoudt zijn oorspronkelijke verhoudingen (zie figuur 2). In hetzelfde scherm kan onder Bestandsnaamgeving de gewenste naam worden opgegeven.


Figuur 2