Aanleveren van foto's voor de fotobespreekavonden en website

Foto's die men op een clubavond wil presenteren, kunnen het beste in een 40 x 50 passe-partout worden gezet. Dat is de maat die ook gebruikt wordt binnen de Fotobond voor wedstrijden.

Foto's voor de clubavonden hoeven niet te zijn opgeplakt. Foto's voor wedstrijden en exposities worden wel opgeplakt. Je mag natuurlijk ook een groter of kleiner passe-partout gebruiken, maar dan dienen de foto's alsnog in een 40 x 50 passe-partout te worden gezet als ze worden ingezonden voor een wedstrijd of als ze in een expositie worden opgenomen.

Foto's voor de website moeten worden aangeleverd met 800 x 600 pixels, 72 dpi. Hernoem het bestand in de naam van de maker, bijvoorbeeld: Naam.jpg. Heb je meerdere bestanden, dan wordt dit: Naam (1).jpg, Naam (2).jpg, etc. De foto's kun je sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Men moet zich realiseren dat de foto's die op de website staan altijd kunnen worden gedownload of worden uitgeknipt met een knipprogramma. Het bestand is zo klein dat er geen fatsoenlijke prints van kunnen worden gemaakt, maar als klein plaatje op een website zijn ze altijd te gebruiken. Wil je dit voorkomen, is het een goed idee een watermerk in de foto aan te brengen voordat hij wordt aangeleverd voor de website.