Voor Leden


Foto’s aanleveren voor een Fotobespreekavond

Stuur je digitale foto’s uiterlijk zondag vóór de clubavond naar haf@fotoclubheiloo.nl. Formaat is vrij, maar hou er rekening mee dat de resolutie van de tv 2160×3840 pixels is. Foto’s die kleiner zijn worden niet beeldvullend vertoond. Stuur je foto’s bij voorkeur met wetransfer.com. E-mailprogramma’s verkleinen soms automatisch de foto’s.

Een korte uitleg over het versturen met wetransfer vind je hier

Stuur je foto’s als JPG en zet je initialen of naam aan het begin van de bestandsnaam. (bv: NN-datum.jpg).

Aan het eind van de avond worden er door de fotobesprekers ongeveer 10 foto’s uitgezocht die op de website komen. Deze foto’s worden door de webmaster verkleind voordat ze op de site komen.


Aanleveren foto’s voor je persoonlijke pagina

Elk lid heeft een persoonlijke pagina met een fotoalbum voor ongeveer 20 foto’s. Het is leuk als je je foto’s regelmatig laat vervangen voor recentere foto’s. Wil je er tekst bij of de foto’s op een bepaalde manier of volgorde laten zien? Overleg met de webmaster.

Stuur je foto’s met Wetransfer als JPG, met 800 pixels aan de langste zijde naar haf@fotoclubheiloo.nl. Zorg dat in de bestandsnaam je naam of initialen staan zodat duidelijk is wie de maker is.

Hou er rekening mee dat de foto’s die op de website staan gedownload kunnen worden. De bestanden op de website zijn zo klein dat er geen goede afdruk van gemaakt kan worden, maar ze kunnen natuurlijk wel ongevraagd gebruikt worden op een website. Je kan daarom een watermerk in je foto zetten voordat je ze opstuurt.