Clubtocht Egmond

Clubtocht 11 mei 2024.
Om 10.30 uur uur verzamelden 7 fotografen zich in Egmond en klommen we als eerste onder leiding van onze gids Gerjan de uitkijktoren op. Eenmaal boven hadden we een prachtig uitzicht over Egmond en vertelde Gerjan over het ontstaan van het duindorp.
Daarna naar het oorlogsmonument van de eerste wereldoorlog wat op het volgende duin is gebouwd. De meesten van ons wisten niet dat dit monument daar staat. Jarenlang aan voorbij gefietst. Vanaf het monument ging het richting de duinen. Bovenop een hoog duin hadden we een mooi overzicht en kregen we boeiende verhalen te horen over het duin.
Een bijzondere wandeling volgde langs de ondergelopen landjes. Nog steeds een triest gezicht en volgens Gerjan duurt het nog een paar maanden voordat het water is gezakt.
Daarna volgt weer de herfst met regen…..


De wandeling ging langs het bunkermuseum naar de boulevard, waar we uitleg kregen over de kunstwerken die hier en daar staan. De tocht eindigde bij de vuurtoren.
Al met al zo’n 5 kilometer gelopen en heel veel informatie rijker. Aansluitend een heerlijke lunch genoten bij een strandpaviljoen. Een geslaagde dag, mede door onze gids en het prachtige weer!

Meer foto’s van deze clubtocht zijn hier te zien.