Fotolink 2023 – Serie 3


1 Petra de Groot: Een rode trein door een sneeuwlandschap. Je kunt op vele manieren voortborduren op deze foto.


2 Karin van Velthuijsen: Een voertuig in de sneeuw. Een bocht in de het spoor. Een blauwe lucht.

Een voertuig in de sneeuw. Een bocht in de weg. De lucht is hier grijs. maar de auto blauw (van de kou?)


3 Simon Berende: De blauwe auto in de sneeuw op de foto van Karin deed me direct denken aan andere blauwe auto’s die ik heb gezien in Cuba in 2019. Een reis samen met mijn dochter met een bijzonder verhaal in een heel bijzondere omgeving. Deze auto’s hadden geen last van de koude maar reden rond in een mooi en zonnig klimaat. Meerijden was helemaal een belevenis.


4 Arie van Eldik: Ik heb boodschappen gehaald. Even een appje waar blijf je? Je zou me met de auto komen ophalen.


5 Anneke Heins: Dit meisje zit glimlachend op de stoep een gesprek te voeren, maar wat er besproken wordt blijft een vraag. Is het een vriend- of een vriendinnenbabbel, of een aanvulling op het boodschappenlijstje? Het boodschappenwagentje ligt nog onaangeroerd op de weg, er zijn w.s. boodschappen nodig .

Mijn vervolg op voorgaande foto:  Het contrast van de digitale wereld en de getoonde foto. De peddelende vader en zijn kindje met boodschappentas, zonder afleiding van een telefoon en genietend van de natuur.


6 Thea Kolsteeg: “Zó veel groente gekocht en dan zó’n kleine boodschappentas? Dat wordt héél lang wachten………..!!”


7 Ton Vrouwe: Wat we als mensen en dieren ook doen en waar we ook staan, al die druppels willen graag bij de miljarden broertjes en zusjes in de oceaan.


8 Piet Otto: Beter honderd vogels in de lucht dan één dorstige op het land.

 Vogels op de vlucht in de lucht, opgejaagd door White-tailed Eagles.


9 Adri Snijders: De foto van Piet laat een groep wegvliegende meeuwen zien. Kennelijk vluchten ze voor de vogelgriep. Bij een steekproef onder de dood aangetroffen kokmeeuwen is de zeer besmettelijke virusvariant H5N1 aangetroffen. Eén van de meeuwen heeft een veertje achtergelaten die nog even de laatste zonnestralen weerkaatst.