Fotolink 2019 serie 2

Karin:

De startfoto is een foto gemaakt in de metro van Boedapest. Lijnen, diepte, wat mensen, reclame en een bordje uitgang. Genoeg mogelijkheden om een vervolgfoto te kiezen.


Tonnis:

Ik heb bewust gekozen voor een foto die nauw aansluit bij die van Karin: ov, lijnenspel, veel grijsmateriaal en reizigers.


Petra de G:

Dit is mijn antwoord op de hele mooie foto van Tonnis.

Ik heb de kleur geel uit de trein en de herhalingen op het station genomen als uitgangspunt voor mijn foto.

Het zijn gele laarzen geworden in alle maten op een rij.

Foto is genomen tijdens de rondleiding in de Noord-Zuid lijn in Amsterdam. Dus alles heeft ook weer met het spoor te maken.


Ida:

Ieder zijn/haar hobby.  

      


Hans:

Op de foto van Ida zag ik een halve visser, het duurde even voordat het woord “bescherming CQ voorbehoedsmiddel” in mij opkwam.

De persoon draagt namelijk lieslaarzen op hem te behoeden voor natte voeten. De man op mijn foto draagt een zuur-overall met bijbehorende bril om hem te beschermen tegen het eventueel vrijkomen van zwavelzuur tijdens het vervangen van meetinstrumenten in de zwavelzuurfabriek bij TATA Steel.


Jet:

Dit is mijn reactie op de foto die ik heb gekregen,  een man in dichte regenjas, muts op, met veiligheidsbril, zwart wit, of liever, veel grijs). Die man werkt ergens in de industrie, dacht ik zo…en door/ in  die grote veiligheidsbril kan zich ook veel afspiegelen😊.

Ik heb dus een foto genomen van spiegeling en industrie, ergens langs de Zaan (bakermat van de Nederlandse industrialisering), en in mijn ogen verdiende dat een beetje kleur…


Ton:

De overeenkomst met de vorige foto is het lijnenspel. Het verschil is dit: na een periode van werk is het tijd voor ontspanning. Op en neer, telkens weer. Op en af, dat is dan weer de overeenkomst met de industrie. En laten we wel zijn: ook het toerisme is gewoon een industrie.


Piet:

Hoe hoger hoe mooier met mechanische technische hoogstandjes. Het beleven van plezier op grote hoogte langs verticale rolletjes past bij de voorgaande foto waarbij het plezier horizontaal op rolletjes loopt. 


Hetty:

Vanuit diepte kun je kijken!

Hoe hoog kun je reiken? Hoe ver kun je zien?

Volg de natuurlijke weg!


Ineke:

Ik moest bij de foto die me werd gegeven aan het gezegde: Door de bomen het bos niet meer zien.

Ik zoom met mijn foto in op 1 detail. Om zo te genieten van de schoonheid van de natuur