Opfotopad 1

Omdat er tot januari geen clubavonden zijn wordt er in deze periode 4 keer een Opfotopad clubtocht georganiseerd. Een clubtocht met een thema en een opdracht. Voor deze eerste Opfotopad was het thema Kunst en Kitsch.

Woensdag 16 september was de eerste Opfotopad in Castricum. Prachtig weer, dus op de fiets er naar toe. Na een gezamenlijke kop koffie en na het horen van de definitie van Kunst en Kitsch, verspreiden we ons over het terrein. Er is heel veel te zien, maar wat past er in het thema? Een ware ontdekkingstocht volgt over het grote terrein. Aan het eind van de ochtend vinden we nog de oude begraafplaats waar een serene rust heerst, met veel Teunisbloemen en prachtige oude bomen. Na mooie ontmoetingen, indrukken, vele foto’s, nog een kop koffie en een geslaagde ochtend pakken we de fiets weer naar huis. En thuis aan de gang met de foto’s om er een meerluik van te maken.
Tineke heeft Jet bereid gevonden om als eerste de meerluiken te beoordelen en er de “drie beste” van uit te zoeken. Het resultaat is hier te zien. De overige foto’s bevinden zich onder het kopje “Projecten en Opdrachten” op deze site.


Nummer 3: Jet: “Op plek nummer drie staan er twee, omdat ik niet kon kiezen. De foto van Frank is vooral diagonaal van linksboven naar rechtsonder heel sterk qua compositie en kleur en het thema goed gebruikt”.

Frank

“Bij de foto van Toos vind ik de twee rechter foto’s goed gekozen, maar links had ik liever een combi van haar tweede meerluik gezien. Technisch super gedaan”.

Toos


Nummer 2: Jet: “Op plek twee het meerluik van Tonnis. Het licht is prachtig gebruikt, heel sfeervol. De foto’s passen bij elkaar, er is verbinding in het geheel”.

Tonnis


Nummer 1: Jet: “Het meerluik van Tineke heeft een mooie verbinding, de kleuren zijn fris en het thema is goed in beeld gebracht”. 

Tineke