Werkgroep Serie

Na corona zijn we in 2023 weer gestart met de seriegroep.

We komen in de periode september t/m januari ongeveer 1x per maand samen op een dinsdagavond van 20-22uur. In februari presenteren we ons werk dan voor de club.

We spreken bij iemand thuis af, daarom kunnen er maximaal 10 leden in de seriegroep. Het is volle bak met 10 leden en al hun fotowerk.

Het is fijn dat je feedback krijgt uit de groep op de serie(s) die je maakt. Een goede serie maken, is nog niet zo makkelijk. Een serie is niet zomaar 5 foto’s bij elkaar.

In het verleden maakten we ook een gemeenschappelijke serie met elkaar. Daar werd dan door een paar leden een presentatie van gemaakt van ongeveer 15 minuten. We gingen dan met elkaar op pad om te fotograferen. Inmiddels hebben we heel veel clubuitjes met de fotoclub.

Per jaar bespreken we wat we het volgende jaar gaan doen, zodat je je kunt voorbereiden op je series. Voor komend jaar hebben we gekozen voor extra opdrachten om eigen series van te maken en geen gemeenschappelijke serie.

In de seriegroep nemen de volgende leden deel:

Annemarie Edam

Cris Bakker

Frank Terlien

Ineke Vijn

Marcel Kramer

Paul Groefsema

Peter Beentjes

Petra de Groot

Petra van Huisstede

Yolanda Geldof

In februari 2024 presenteerden wij onze series tijdens een clubavond. Hieronder van elk lid één serie met korte uitleg:


Annemarie


Mijn serie heet: “ kaasmakerij “.
Kaasmakerij landgoed Willibrordus was een kleinschalige kaasmakerij
met prachtige ambachtelijke producten.

Deze serie is gemaakt tijdens de sloop van het interieur.


Cris


Ik vind het een uitdaging om met weinig beeldelementen een esthetische serie te maken die ook ruimte geeft voor interpretatie van een verhaal.


Frank


We zien hier in Borsele het verwerkingsproces van radioactief afval van kerncentrales, ziekenhuizen en bedrijven. Het afval wordt diep in de grond opgeslagen voor honderden jaren.


Ineke


Ik kies voor de serie “Een spelletje met eieren”.

Gevonden in de gangen van de universiteit in Coimbra.


Peter


Foto’s met doorkijkjes en spiegelingen, mijn fotografische handtekening?


Petra de G.


Ik heb gekozen om mijn portretserie op de website te plaatsen. Alle leden van de vereniging Vive les Gueux mocht ik fotograferen tijdens de 8 oktoberfeesten in Alkmaar. Vive les Gueux is een enthousiaste groep die door middel van zang en spel een beeld schetst van het leven in het strijdgewoel van de 80-jarige oorlog.


Petra van H.


Ik werd geïnspireerd door de boeken kaften van de thrillerserie van Helen Fields, een voorwerp, tekst en druppels bloed. Ik heb er een eigen draai aan gegeven en heb krantenberichten gezocht en daar de onderwerpen (uit de krant) en voorwerpen bij gezocht en druppels bloed gemaakt. 


Yolanda


Holocaust Namenmonument van Daniel Liebeskind in Amsterdam.


Anke


Tankstation van GP Groot in Alkmaar, is voor mij een plek, 

waar ik kan blijven spelen met mijn camera, zo fotogeniek.


Anneke


Het is een vissershuisje uit 1901. De bewoners hebben er een stukje aan laten bouwen, het dak  moest daardoor op nieuw met riet gedekt worden.

De mannen die aan het riet dekken zijn geweest kwamen uit Polen, waren heel goed op elkaar ingespeeld, echte vaklui, met een mooi resultaat om het oude in ere te herstellen. 

Het was ook leuk om de werkzaamheden van een oud beroep te mogen fotograferen.